гаражна врата

Ролетни гаражни вратиГаражни врати с надеждна защита - стоманени ролетки

Ролетните врати, които произвеждаме, са оборудвани със здравите механизми MASINARA, Италия - най-надеждните барабани и пружини, внасяни в България. Осигуряват в пъти по-дълъг безавариен живот на ролетката от всички останали варианти на българския пазар. Основно по тази причина нашите ролетни гаражни врати излизат изключително евтино, ако гледате дългосрочно на тази инвестиция, а не за 2-3-4 години.

34% отстъпка Защо нашите ролетни врати излизат евтино:
 • 100% италианска стомана;
 • 3 пъти по-голяма издръжливост;
 • надежден монтаж.

Автоматизираме ролетните врати с моторите ELSAMEC, Италия. След близо 20 години опит можем уверено да кажем, че това са най-здравите мотори, внасяни в България. И моторите Елсамек, и механизмите Мазинара са по-скъпи от останалите мотори и механизми в България, но Вие няма да го усетите, тъй като се стремим да поддържаме нива на цените, сходни на тези на колегите, работещи с по-ниски класове мотори и механизми.

Заключването на ръчните ролетни врати става с високонадеждните брави на ICSA SERRATURE, Италия.

Кое осигурява защитата срещу взлом:
1. здравите стоманени ламели;
2. солидните стоманени омега водачи - дълбоки и дебелостенни - клас А на сигурност;
3. заключването с дебели стоманени шишове във водачите при ръчните ролетки;
4. двигателят, който прави на практика невъзможно преодоляването на гаражната врата.

Кое осигурява защитата срещу аварии при автоматичните гаражни врати:
1. фотоклетките - цената на 1 комплект е 160 лв. Най-сигурната защита срещу аварии са 2 комплекта фотоклетки - отвътре и отвън, но и само вътре на височината на бронята върши чудесна работа в 90% от случаите.

Стоманените ролетни врати подлежат на боядисване във всички цветове по световната класификация на цветовете RAL (+ 15%).

Особени случаи: гаражните врати над 10 м2 е разумно да се оборудват с двигател (460 лв. с 2 дистанционни управления). Не е задължителен, но улеснява вдигането на вече тежката ролетна врата, особено ако това се налага повече от 2-3 пъти на седмица.
Над 16 м2 площ на ролетката използваме мощен индустриален мотор (680 лв.), а също и когато гаражната врата има ширина над 5200 мм, заради голямото сечение на оста за навиване - предотвратява провисване на вала.

Внимание! Добре помислете дали да е автоматична, или ръчна ролетната Ви врата, независимо от размерите, защото по-късното автоматизиране на ръчна ролетна врата е доста скъпо. За да се постави мотор, трябва да се дойде до обекта, да се разглоби цялата ролетка, да се свали валът, на него централно да се монтира моторът и после обратно да се сглоби всичко. Това е на практика монтаж на 2 ролетки и оскъпяването е поне 170 лева, а ако обектът е отдалечен - още повече.Гаражни врати за леко и тихо движение - алуминиеви ролетки

Когато спокойствието на живущите над гаража или повишаването на топлоизолацията на гаража/помещението/склада са от значение, алуминиевите ролетни врати с термоламели 77/19 мм са подходящите (на видеоклипа горе).
В тях са съчетани сигурност, безшумност, лекота, енергийна ефективност и елегантен дизайн.

Оборудвани са със здравите механизми MASINARA, Италия.
Автоматизацията e с върховите мотори ELSAMEC, Италия.

Алуминиевите термоламели за нашите ролетни врати са производство на GIMENEZ GANGA, Испания. Най-здравите термоламели, внасяни в България - с дебели стени и висока плътност на полиуретановата пяна. С тези термоламели изработваме врати, дълги до 5500 мм (с масовите термоламели ролетките не могат да бъдат по-дълги от 3,8-4,2 м, защото провисват).

Окомплектоваме алуминиевите ролетни врати с омега или широки водачи и четки и гумени уплътнения по цялата височина на водачите. Праговото уплътнение е стандартно за терморолетките - 15 и 30 мм.

Предотвратяването на аварии се осигурява от фотоклетки - те не позволяват движението на платното на гаражната врата при подаден сигнал, ако в отвора има препятствие - броня на автомобил, дете, топка, колело и т.н. Най-сигурният вариант са 2 комплекта фотоклетки, но тъй като цената им не е символична (160 лв./комплект), най-често се поставя един комплект отвътре, до гаражната врата, на височината на бронята на автомобила.

Важни предимства на термоизолираните ролетни врати:
1. Алуминиевите термоламели удължават живота на гаражната врата с 30%, тъй като тежат с 30% по-малко (5,08 кг/м2) от обикновените еднолистни стоманени ламели (7,2 кг/м2).
2. Термоизолираната алуминиева ролетна врата е значително по-тиха при движение и вятър.
3. Термоламелите дават по-добра топлоизолация заради плътния пенополиуретанов пълнеж.
4. Имитацията на дърво е достъпна на ниска цена. Дървесните декори Златен дъб и Орех са само с 5 лева/м2 по-скъпи от бялото. Със същото минимално оскъпяване са и красивите цветове Антрацит (RAL 7016) и Бял алуминий (RAL 9006).
5. Алуминиевите гаражни врати не ръждясват.

С какво нашите термоизолирани ролетни врати се отличават от останалите:

 • дебелите стени на ламелите GIMENEZ GANGA, които осигуряват забележителна якост на цялото платно - 0,48 мм;
 • високата плътност на полиуретановата пяна в ламелите, даваща по-добра термоизолация и допълнителна якост на ламела - 75 кг/м3;
 • здравите механизми на MASINARA, Италия - произвеждани от 1971 г. изцяло в Болоня в завод, който се занимава единствено и само с барабани и пружини за ролетни врати;
 • надеждния мотор ELSAMEC - 100% производство на завода във Фермо, Италия, който прави мотори за гаражни и индустриални врати от над 45 години;

Гаражни врати със стоманени ламели

ПРЕДИМСТВА НЕДОСТАТЪЦИ
Ниска цена. Шум при движение и вятър.
Надеждна защита. Ниска термоизолация.
Повишена устойчивост на удар или натиск. При надиране на цинковото покритие или при висока влажност на въздуха се появява ръжда.
Малко по-малка кутия за навиване на вратата. По-тежко платно.

Гаражни врати с алуминиеви ламели

ПРЕДИМСТВА НЕДОСТАТЪЦИ
Леко платно - удължава живота на ролетната врата, улеснява вдигането на ръка при спрял ток. Алуминият е по-мек метал и е по-лесен за огъване при удар или натиск от стоманата.
По-тиха работа. По-висока цена.
Значително по-добра термоизолация. Малко по-голяма кутия за навиване на вратата.
Надеждна защита.
Алуминият не ръждясва.

Блог за гаражни врати Стоманена или алуминиева ролетна врата - помощ в избора

Стоманени ролетни гаражни врати

Алуминиеви ролетни гаражни врати

Индустриални ролетни врати - стоманени

Индустриални ролетни врати - алуминиеви


Производство на гаражни врати

Важни различия между нашите ролетни гаражни врати и някои термоалуминиеви щори с малки кутии, предлагани като "гаражни врати":


1. Нашите гаражни врати (със или без термоизолация) са оборудвани с масивни дебелостенни стоманени омега водачи.
Няма шанс водачът да бъде прерязан, произволен ламел да бъде изваден и ролетката отворена. Докато тънкостенните алуминиеви водачи на термощорите се режат като масло.

2. Пружинно-барабанните механизми на нашите ролетни гаражни врати осигуряват твърда стоманена връзка с мотора - невъзможно е силовото вдигане.
При щорите с алуминиеви ламели принципите са съвсем различни - връзката между двигателя и платното на вратата е от ПЛАСТМАСОВИ "прешлени", които се строшават със средно силен напън на щанга.

3. Гаражните врати, които произвеждаме, могат да бъдат отворени дори при спрял ток - с жило, което разблокира двигателя.
До това жило имате достъп само Вие.
Щорите, наречени "гаражни врати", не дават тази възможност - спре ли токът, Вие сте с вързани ръце, освен ако не сте си доплатили за скъп UPS.

4. Нашите ролетни врати могат да бъдат ръчно задвижени (без двигател). Термощорите, продавани под името "ролетни гаражни врати" - не.

Основните варианти
Често задавани въпроси


Преценката каква гаражна врата е най-подходяща се основава на 6 критерия:

 • търсите ли топлоизолация и в каква степен;
 • трябва ли да е безшумна или тиха;
 • с какво пространство разполагаме;
 • какъв външен вид предпочитаме;
 • какво ниво на сигурност искаме;
 • колко средства сме готови да отделим.

Вижте коя гаражна врата отговаря най-добре на Вашите изисквания: https://blog.avisbild.com/kakva-garajna-vrata/

Изборът зависи от няколко основни неща:

 • трябва ли топлоизолация;
 • трябва ли да работи по-тихо гаражната врата;
 • висока ли е влажността на въздуха;
 • колко средства сме готови да отделим.

Вижте кога да изберете стоманена и кога алуминиева ролетна врата: https://blog.avisbild.com/kakva-roletna-vrata/

Не. Не може. :) Вижте тънките моменти при цените (и качеството) в света на гаражните врати: https://blog.avisbild.com/cenite-na-garajnite-vrati/

Срокът при ролетните гаражни врати варира между 15 работни дни в периода януари-септември и 30 работни дни септември-януари обикновено.
Срокът при секционните врати е между 25 и 45 работни дни през цялата година.
Срокът при плъзгащите релсови и конзолни врати е същият като този при ролетните.


Най-горе