гаражна врата

Ролетни гаражни врати


Гаражни врати с надеждна защита - стоманени ролетки

Ролетните врати, които произвеждаме, са оборудвани със здравите механизми MASINARA, Италия - най-надеждните барабани и пружини, внасяни в България. На практика не се повреждат, за разлика от китайските, с които нерядко биват оборудвани ролетните врати, предлагани у нас.

Заключването на ръчните ролетни врати става с високонадеждните брави на ICSA SERRATURE, Италия.

Автоматизираме ролетните врати с моторите ELSAMEC, Италия. След 20 години опит можем уверено да кажем, че това са най-здравите мотори, ползвани в България. И моторите Елсамек, и механизмите Мазинара са малко по-скъпи от останалите мотори и механизми в България, но Вие няма да го усетите, тъй като се стремим да поддържаме нива на цените, сходни на тези на колегите, работещи с по-ниски класове мотори и механизми.

Кое осигурява защитата срещу взлом:
1. здравите стоманени ламели;
2. солидните стоманени омега водачи - дълбоки и дебелостенни, - клас А на сигурност;
3. заключването с дебели стоманени шишове във водачите;
4. двигателят, който прави много трудно преодоляването на ролетката.

Стоманените ролетни врати подлежат на боядисване във всички цветове по световната класификация на цветовете RAL (+ 15%).

Особени случаи: гаражните врати над 10 м2 предполагат двигател (450 лв.). Не е задължителен, препоръчителен е, тъй като улеснява вдигането на вече тежката ролетна врата, особено ако това се налага повече от 2-3 пъти на седмица.
Над 16 м2 площ използваме мощен индустриален мотор (670 лв.), а също и когато гаражната врата има ширина над 5300 мм, заради голямото сечение на оста за навиване.

Внимание! Добре помислете дали да е автоматична, или ръчна ролетната Ви врата, защото по-късното автоматизиране на ръчна ролетна врата е доста скъпо - за да се постави мотор, трябва да се дойде до обекта, да се разглоби цялата ролетка, да се свали валът, на него централно да се монтира моторът и после обратно да се сглоби всичко. Това е на практика монтаж на 2 ролетки и оскъпяването е поне 170 лева, а ако обектът е отдалечен - още повече.Гаражни врати за леко и тихо движение - алуминиеви ролетки

Когато спокойствието на живущите над гаража или повишаването на топлоизолацията на гаража/помещението/склада са от значение, алуминиевите ролетни врати с термоламели 77/19 мм са подходящите (на видеоклипа).
В тях са съчетани сигурност, безшумност, лекота, енергийна ефективност и елегантен дизайн.

Оборудвани са със здравите механизми MASINARA, Италия.
Автоматизацията e с върховите мотори ELSAMEC, Италия.
Бравите при ръчните алуминиеви ролетки са ICSA SERRATURE, Италия.

Алуминиевите термоламели за нашите ролетни врати са производство на GIMENEZ GANGA, Испания. Най-здравите термоламели в Европа - с особено дебели стени (по 0,52 мм всяка) и висока плътност на полиуретановата пяна (75,5 кг/м3). С тези термоламели изработваме врати, дълги над 6 метра (с масовите термоламели ролетките не могат да бъдат по-дълги от 4-4,2 м, защото провисват).

Окомплектоваме алуминиевите ролетни врати с омега водачи и четки и гумени уплътнения по цялата височина на водачите. Праговото уплътнение е стандартно за терморолетките - 15 и 30 мм.

Важни предимства на термоизолираните ролетни врати:
1. Алуминиевите термоламели удължават живота на гаражната врата с 30%, тъй като тежат с 30% по-малко (5,5 кг/м2) от обикновените еднолистни стоманени ламели (8 кг/м2).
2. Термоизолираната алуминиева ролетна врата е значително по-тиха при движение и вятър.
3. Термоламелите дават по-добра топлоизолация заради плътния пенополиуретанов пълнеж.
4. Имитацията на дърво е достъпна на ниска цена. Дървесните декори Златен дъб и Орех са само с 5 лева/м2 по-скъпи от бялото.

С какво нашите термоизолирани ролетни врати се отличават от останалите:

  • изключително дебелите стени на ламелите GIMENEZ GANGA, които осигуряват забележителна якост на цялото платно;
  • високата плътност на полиуретановата пяна в ламелите, даваща по-добра термоизолация и допълнителна якост на ламела;
  • здравите механизми на MASINARA, Италия;
  • здравия мотор ELSAMEC, Италия;

Гаражни врати със стоманени ламели

ПРЕДИМСТВА НЕДОСТАТЪЦИ
Ниска цена. Шум при движение и вятър.
Надеждна защита. Ниска термоизолация.
Повишена устойчивост на удар или натиск. При нарушаване на цинковото покритие е възможна появата на ръжда.
Малко по-малка кутия, в която се навива вратата. Тежко платно.

Гаражни врати с алуминиеви ламели

ПРЕДИМСТВА НЕДОСТАТЪЦИ
Леко пано, удължаващо живота на ролетната врата и улесняващо задвижването при спрял ток. Алуминият е по-мек метал и при равна сила на удара може по-лесно да се огъне от стоманата.
Намален шум при движение и вятър. По-висока цена.
По-добра термоизолация. Малко по-голяма кутия, в която се навива вратата.
Надеждна защита.

Блог за гаражни врати Стоманена или алуминиева ролетна врата - помощ в избора

Стоманени ролетни гаражни врати

Алуминиеви ролетни гаражни врати

Индустриални ролетни врати - стоманени

Индустриални ролетни врати - алуминиеви


Важни различия между нашите ролетни гаражни врати и някои термоалуминиеви щори с малки кутии, предлагани като "гаражни врати":


1. Нашите гаражни врати (със или без термоизолация) са оборудвани с масивни дебелостенни стоманени омега водачи.
Няма шанс водачът да бъде прерязан, произволен ламел да бъде изваден и ролетката отворена. Докато тънкостенните алуминиеви водачи на термощорите се режат като масло.

2. Пружинно-барабанните механизми на нашите ролетни гаражни врати осигуряват твърда стоманена връзка с мотора - невъзможно е силовото вдигане.
При щорите с алуминиеви ламели принципите са съвсем различни - връзката между двигателя и платното на вратата е от ПЛАСТМАСОВИ "прешлени", които се строшават със средно силен напън на щанга.

3. Гаражните врати, които произвеждаме, могат да бъдат отворени дори при спрял ток - с жило, което разблокира двигателя.
До това жило имате достъп само Вие. Щорите, наречени "гаражни врати", не дават тази възможност - спре ли токът, Вие сте с вързани ръце.

4. Нашите ролетни врати могат да бъдат ръчно задвижени (без двигател). Термощорите, продавани под името "ролетни гаражни врати" - не.

Основните варианти